Перейти до вмісту
Головна » Відкриття першої в столиці шкільної обсерваторії імені Леоніда Каденюка

Відкриття першої в столиці шкільної обсерваторії імені Леоніда Каденюка

23 вересня голова Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації  Ігор Щербак завітав до навчально-виховного комплексу «Домінанта» (вул. Юності, 3) на відкриття першої в столиці шкільної обсерваторії імені Леоніда Каденюка – Героя України, першого космонавта незалежної України.

Серед почесних гостей також були присутні: рідні Леоніда Каденюка – вдова Віра Каденюк та син Дмитро, віце-президент Європейського інституту Омбудсмана, Перший Омбудсман України Ніна Карпачова, Герой України, Народна артистка України Ніна Матвієнко, академіки та доктори педагогічних наук Національної академії педагогічних наук України, керівники Київської Малої академії наук, Голова правління Українського молодіжного аерокосмічного об’єднання «Сузір’я» Петров О.В., Департаменту освіти і науки КМДА та Управління освіти Дніпровського району.

Ігор Михайлович привітав учнів та педагогів з цією значною подією в житті навчального закладу, відмітивши, що відкриття сучасної наукової шкільної обсерваторії надає ширші можливості у вивченні астрономії та фізики, робить проведення занять з цих дисциплін більш цікавим та захопливим. Адже відтепер уроки астрономії та фізики можна буде проводити на даху навчального закладу просто неба, а юні дослідники космічних галактик зможуть спостерігати за зоряним небом і робити астрономічні відкриття навіть під час навчального процесу.

Оглядовий майданчик з телескопом розташовано у спеціально змонтованому куполі та облаштовано високотехнологічним електронним обладнанням з оснащеним програмним забезпеченням для проведення фронтальних демонстрацій, лабораторних та практичних робіт. Викладач зможе керувати процесом та обробкою результатів зі свого комп’ютера або використовувати інтерактивний модуль.

Комети, зірки та навіть астероїди можна буде знайти і відстежити в онлайн-режимі.

Місія обсерваторії доволі широка: це інформативно-просвітницька, навчальна і наукова робота.

В обсерваторії розпочнуться заняття факультативу та астрономічного гуртка для учнів, проводитимуться відкриті уроки та заняття міжшкільного факультативу, виконуються практичні роботи в рамках пошуково-дослідницької роботи Малої академії наук, а також підготовлено екскурсоводів для здійснення екскурсій.

У майбутньому в зоряній лабораторії планують проводити міжпредметні заняття, конференції, майстер-класи та навіть екскурсії для охочих.

джерело